Stacks Image 10222

VORIGE OLYMPIADES

Tot en met 2020 gingen de Europese wetenschapsolympiades door onder de naam 'EUSO' (European Union Science Olympiad).

Toen in 2020 bleek dat de stichter een pvba had opgericht met als naam 'EUSO-LTD' en dat hij zich via die pvba alle rechten op de olympiade had toegeëigend, beslisten de verantwoordelijken van de deelnemende landen tot de oprichting van een vzw. (de EOES) met als hoofddoel de organisatie van een alternatieve Europese wetenschapsolympiade. De statuten van de nieuwe vzw vind je HIER.

Zodoende is de olympiade niet langer de eigendom van een kleine vennootschap en wordt ze nu beheerd door een vereniging waarin de vertegenwoordigers van alle deelnemende landen zetelen en met aan het hoofd een democratisch verkozen bestuur met wel omschreven bevoegdheden.

Ga met je cursor over een vlaggetje en je krijgt het jaar en de locatie van de toenmalige olympiade te zien.

Op deze pagina krijg je voor iedere editie van de olympiade een beknopt verslag + de mogelijkheid om vanaf 2006 telkens de opdrachten te downloaden. Bovendien vind je er ook links naar beeldmateriaal van elke olympiade.

Ben je enkel geïnteresseerd in de opdrachten, dan kan je deze direct HIER downloaden. Voor een bundeling van het beeldmateriaal verwijzen we naar onze ALBUM-pagina.